پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113324
دومين ماده مخدر پر مصرف در کشور
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 769

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از واحد مرکزي خبر: مديرکل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر: هم اکنون شيشه به دومين ماده مخدر پر مصرف در کشور تبديل شده است در حالي که شش سال پيش فراواني مصرف آن قابل توجه نبود.

حميد صرامي  با اشاره به مطالعات انجام شده درباره بررسي و شيوع شناسي اعتياد افزود: نتايج حاصل از اين تحقيقات نشان مي دهد هم اکنون حدود يک ميليون و 325 هزار نفر در ايران به مصرف مواد مخدر بصورت دائمي و يا تفنني اعتياد دارند.

مديرکل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: نتايج اين تحقيق نشان مي دهد که الگوي مصرف مواد مخدر به سرعت در حال تغيير است و مصرف مواد مخدر سنتي رو به کاهش و مواد مخدر صنعتي پرخطر همچون شيشه رو به افزايش است.

مديرکل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: نتايج اين تحقيق نشان مي دهد که الگوي مصرف مواد مخدر به سرعت در حال تغيير است و مصرف مواد مخدر سنتي رو به کاهش و مواد مخدر صنعتي پرخطر همچون شيشه رو به افزايش است.

وي گفت: طرح ملي شيوع شناسي مصرف مواد مخدر در ميان شهروندان کشور در ميان خانوارهاي 31 استان کشور در مقياس سني 15 تا 64 سال به روش نمونه گيري خوشه اي و تصادفي چند مرحله اي سيستماتيک انجام شد که با توجه به نتايج آن مي توان گفت نرخ شيوع مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در جمعيت 15 تا 64 سال ، 65/2درصد، معادل يک ميليون و 325 هزار نفر است.

مديرکل تحقيقات و آموزش ستاد با بيان اين که جنسيت 91 درصد مصرف کنندگان مرد و 9 درصد زن است، گفت: پيشگيري از مصرف مواد مخدر در گروه زنان، به برنامه ريزي و مداخله جدي نهادهاي فرهنگي و پيشگيري کشور نياز دارد.

صرامي افزود: آمارهاي اين تحقيق علمي نشان مي دهد در جمعيت نمونه اين پژوهش، مهم ترين مواد مصرفي به ترتيب اولويت ترياک و مشتقات آن، شيشه، کراک (افغاني)، هروئين، حشيش و اکستازي بوده است و 84 درصد مصرف کنندگان مواد نيز سابقه مصرف دخانيات را دارند.

وي گفت: شيشه، شش سال پيش جزو مواد مخدر بسيار پر مصرف نبود و در جايگاه پايين مواد مخدر مصرفي قرار داشت اما حالا به جايگاه دوم رسيده است و اين يعني بيشترين شمار معتادان يا ترياکي هستند يا شيشه مصرف مي کنند.

صرامي اضافه کرد: علت افزايش مصرف شيشه اين است که قيمت اين ماده مخدر در سال هاي اخير به شدت کاهش يافته است و در عوض قيمت برخي ديگر از انواع مواد مخدر همچون ترياک بيشتر شده؛ يعني قاچاقچيان مواد مخدر در اين مدت  با افزايش قيمت مواد مخدر سنتي و ارزان تر کردن مواد مخدر صنعتي،‌ قصد داشتند الگوي مصرف مواد مخدر را تغيير بدهند که در اين زمينه نيز موفق بوده اند.

وي گفت: علاوه بر قيمت ارزان تر مواد مخدر صنعتي، باورهاي غلط، تبليغات شبکه هاي ماهواره اي، استفاده از القاب و نام هاي شيک و تبليغ اينکه اين مواد باعث لاغري، چاقي و يا افزايش ميل و توان جنسي مي شود نيز از ديگر دلايل افزايش ميزان استفاده شده است.

مديرکل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: براساس نتايج طرح ملي شيوع شناسي، ميانگين سن آغاز مصرف در جمعيت نمونه، 21 سال است اما اين رقم حدود شش سال پيش 23 تا24 سال بود که اين کاهش دو سه ساله، زنگ خطري جدي است که مشخص مي کند ميانگين سني اعتياد مرحله جواني را طي کرده و به سمت نوجواني در حرکت است.

صرامي اضافه کرد: نتايج اين تحقيق مشخص مي کند که53 درصد از جمعيت نمونه شاغلند و 64 درصد مصرف کنندگان تحصيلات زير ديپلم دارند و 63 درصد جمعيت نمونه متأهلند، در حالي که شش سال پيش شمار متأهل ها و مجردها تقريباً مساوي بود.

مديرکل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اين تغيير هشدار دهنده و نگران کننده است زيرا افزايش شمار مردان متأهل معتاد، به افزايش شيوع اعتياد در ميان همسران آنان نيز مي انجامد و به اين ترتيب شمار زنان معتاد نيز در آينده بيشتر خواهد شد.

صرامي افزود: مصرف کنندگان مواد مخدر نخستين مکان شروع مصرف را به ترتيب اولويت، منزل دوستان، منزل خود، اماکن مخروبه و پارک ها، کوچه و خيابان مطرح کردند که بر اين اساس ضرورت دارد والدين بيشتر بر فرزندان و نحوه ارتباط آنان با دوستان و مديريت اوقات فراغت فرزندان، نظارت داشته باشند.

مدير کل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدراضافه کرد: هم اکنون در کشور حدود 45 درصد مصرف کنندگان زير 29 سال و حدود30 درصد بين30 تا 39 سال سن دارند.

صرامي گفت: ضرورت دارد مراکز آموزشي اعم از مدارس و دانشگاه ها به مقوله پيشگيري از اعتياد از طريق اطلاع رساني و آگاه سازي به صورت مستمر و علمي، افزايش مهارت ها و سبک زندگي اسلامي و تقويت فعاليت هاي جايگزين به منظور نشاط و تحرک توجه جدي داشته باشند.

مديرکل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: براساس نتايج پژوهش اخير، شش دليل اساسي در شروع مصرف مواد در جمعيت نمونه، به ترتيب اولويت، کسب لذت، کنجکاوي، تفريح، رفع مشکلات روحي، در دسترس بودن مواد و اصرار دوستان است.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html